Vyhledávání


Probíhá testování programovatelného infračerveného dálkového ovladače

29.09.2014 12:38

Testy jsou v plném proudu a výsledky vykazují velice dobré parametry. Testovaný dálkový ovladač bude schopen ovládat jakékoli zařízení, které má infračervený přijímač. Jedná se zejména o TV, DVD, videorekordéry, HiFi atd. Dálkový ovladač nabídne ovládání pro všechny zařízení v jednom. Několik výhod, které toto řešení přinese:

1.) Sloučení všech ovladačů do jednoho

    Ovladač je schopen převzít vlastnosti všech stávajících ovladačů na sebe, čím odpadne nutnost používání mnoha ovladačů střídavě. Při výměně, či dokoupení další techniky se ovladač doučí toto další zařízení. Pokud budete používat programovatelný ovladač, zvyknete si na jeden typ. Osobně, když příjdu k novému zařízení, hledám ty správné funkce a těžko se orientuji.

2.) Použití jako náhrady za originál

    Možná už jste si někdy pořídili tzv. Univerzální ovladač a on více méně nefungoval. Je to proto, že nic takového, jako univerzální ovladač z principu nemůže obsáhnout tisícovky zařízení na trhu. Představa, že ovladač zkouší, který kód by mohl fungovat, je prakticky nevyužitelná a téměř nikdy se nestane, že budou při nalezení relevantní funkce fungovat i ty ostatní, byť méně používané.

3.) Libovolné uspořádání funkcí tlačítek

    Protože na dálkovém ovladači je možné každé tlačítko programovat individuálně, může si uživatel zvolit přiřazení funkce k libovolnému tlačítku. Ovladač může kopírovat zvyklosti uživatele v plném rozsahu.

4.) Jednoduché a přehledné uspořádání s funkcí Shift a Makro

    Při ovládání TV, SAT, DVBT a podobně jsou některá tlačítka potřeba jen velice zřídka. Jedná se převážně o tlačítka programovácí a instalační. Proto není nutné, aby byla dostupná přímo, ale je možné je schovat pod tlačítko do druhé vrstvy a vyvolat jeho funkci prostřednictvím tlačítka Shift jako je to na počítačích. Volbou Makro je možné združit několik kódů za sebou. V praxi je tato volba velice málo používaná, ale někdy se vyskytne aplikace, kdy se to docela hodí. Příkladem může být zastínění či ztlumení světla při zapnutí televize, nebo synchronizece více zařízení, jako je například přepnutí audio kanálu HiFi a nastavení hlasitosti na určitou úroveň.

5.) Uložení nastavení a jeho záloha

    Dálkový ovladač lze zálohovat se všemi jeho funkcemi v PC. Pokud by došlo k nějaké poruše ovladače, nový ovladač je zprovozněn během chvilky. Při instalaci ovladače uživatel dostane přehled naprogramovaných funkcí třeba i v papírové podobě, nebo mu může být zaslán na E-mail.